TEATERFORESTILLINGER I H.C. ANDERSENS VERDEN

Nattergalen

af teatret fyren og flammen

I Kina ved du jo nok er kejseren en kineser, og alle de han har om sig er kinesere. Det er nu mange år siden, men just derfor er det værd at høre historien, før man glemmer den!

Sådan starter H. C. Andersens eventyr.

Nattergalen er eventyret om den lille fugl, der synger for kejseren af Kina, så han får tårer i øjnene.

Nattergalen er historien om det kunstige, overfor det naturlige. Nattergalen er en af H. C. Andersens poetiske perler.

I Teatret Fyren og flammens udgave af Nattergalen, spilles eventyret ud i en visuel forestilling, hvor det fysiske og det talte ord bringer os gennem historien. De to performere springer rundt i de forskellige roller, og går ud og ind af historien.

Prinsessen på ærten

Af teatret Fyren og Flammen

Der var engang en prins; han ville have sig en prinsesse, men det skulle være en rigtig prinsesse.
”Prinsessen på ærten” er et af H C Andersens kendteste eventyr.
Historien om prinsen, som drager ud, for at finde en rigtig prinsesse. I hænderne på de to fantastiske skuespillere, bliver historien vendt på hoved på en overraskende, morsom og eventyrlig måde.
I en dejlig blanding af dans og finurlige billeder, føres publikum gennem forestillingen med musik bevægelse og  kostumer.                                                                                                         Familieforestilling.

Kejserens nye klæder

Af teatret Fyren og Flammen

Kejserens nye klæder. For mange år siden levede en kejser, som holdt så uhyre meget af smukke nye klæder, at han gav alle sine penge ud for ret at blive pyntet.
Sådan starter det vidunderlige eventyr, om Kejseren, som er så fokuseret på sit eget udseende, at han slet ikke opfatter, at to svindlere er i gang med at bedrage ham og hele hoffet.
Svindlerne foregiver at væve et sæt tøj, som aldrig er set magen til. Hvis man ikke kan se det, er man enten dum, eller duer ikke til sit arbejde.
Indtil en lille uskyldig dreng, vækker alle sammen ved at sige ”Han har jo ikke noget tøj på”.
Forestillingen er en tour de force der ,med megen humor, jagter de forfængelige og svindlerne. Familieforestilling.

 

 

Tommelise

(Trin, for to mænd, og en dukke)

Af Teatret Fyren og Flammen

Tommelise er historien om verdens mindste pige og hendes rejse for at finde det, som giver livet mening.
Vi oplever Tommelises poetiske tur, gennem naturens universer, fyldt af utryghed, hjælpsomhed, udfordringer, og vi møder dem, som gør hende til den, hun er.
På trods af hendes størrelse, bevarer hun håbet, og lader skæbnen føre hende derhen, hvor hun finder nogen på sin egen størrelse.                                                                                                 Familieforestilling

 

Klodshans

Af teatret fyren og flammen

Ude på landet var der en gammel gård… Sådan starter den vidunderlige historie om Klodshans. Forestillingen er den velkendte fortælling om drengen Klodshans, som på trods af sin far og sine brødre, ridder af sted på sin gedebuk til kongens slot, for at tale sig kongedatteren til. De to skuespillere spiller alle rollerne i en forrygende sjov og kraftfuld forestilling, for børn, unge og gamle. Der er musik, dans og vilde kostume.

Se dagens program